Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse kerstster
PT30M
Italiaanse kerstster
Een heerlijk italiaanse kerstster recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse kerstster te bereiden
Snijd de plakjes bladerdeeg in stervorm. Bestrijk ze met ei en strooi er amandelschaafsel overheen. Bak deze 15 tot 20 minuten op 200 graden in de oven.
Snijd de tomaat, mozzarella en artisjokharten en breng ze op smaak met peper, zout olijfolie en citroensap.
Leg op elk bord een ster en schep de sallade er bovenop. Plaats er dan een plakje ham en als laatste wat rucola op. Om het geheel af te maken leg je er een tweede ster bovenop het geheel. Garneer met een zeefje er wat poedersuiker over en basilicum.
Snijd de tomaat, mozzarella en artisjokharten en breng ze op smaak met peper, zout olijfolie en citroensap.
Leg op elk bord een ster en schep de sallade er bovenop. Plaats er dan een plakje ham en als laatste wat rucola op. Om het geheel af te maken leg je er een tweede ster bovenop het geheel. Garneer met een zeefje er wat poedersuiker over en basilicum.