Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse roompuddinkjes (panna cotta)
PT20M
Italiaanse roompuddinkjes (panna cotta)
Een heerlijk italiaanse roompuddinkjes (panna cotta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse roompuddinkjes (panna cotta) te bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de room met het vanillestokje en de suiker in een (steel)pan met dikke bodem langzaam aan de kook. Draai het vuur heel laag en laat de room 10 minuten zachtjes trekken. Week intussen de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn (ca. 3 minuten). Neem de room van het vuur en verwijder het vanillestokje en een
eventueel vel. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de room. Spoel 6 kleine puddingvormpjes (of espressokopjes) om met koud water en schenk het
roommengsel erin. Laat de puddinkjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Stort de puddinkjes op de borden en garneer eventueel met munt of
citroenmelisse.
eventueel vel. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de room. Spoel 6 kleine puddingvormpjes (of espressokopjes) om met koud water en schenk het
roommengsel erin. Laat de puddinkjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Stort de puddinkjes op de borden en garneer eventueel met munt of
citroenmelisse.