Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse schuimpjes
PT240M
Italiaanse schuimpjes
Een heerlijk italiaanse schuimpjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse schuimpjes te bereiden
Zeef de poedersuiker in een roestvrijstalen kom.Zet de kom op een pan die voor de helft is gevuld met heet water en verwarm dit op een laag vuur.Doe de eiwitten en de vanille-essence bij de suiker.Begin te kloppen met de mixer op de lage snelheid.Schakel over naar de middelste stand als het mengsel dik begint te worden.Schakel over naar de hoogste snelheid en blijf kloppen tot het schuim pieken vormt.Neem de kom van de pan en blijf op de laagste stand kloppen tot het schuim geheel is afgekoeld.Verwarm de oven voor op 100C.bestrijk een bakplaat met boter en strooi er bloem op.Doe het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit schuimpjes van verschillend model op de plaat.Zet de schuimpjes 3 uur in de voorverwarmde oven; ze moeten meer drogen dan bakken.Neem de schuimpjes uit de oven en laat ze afkoelen en bestrooi ze met de cacaopoeder.
Lambert zegt: