KookJij

Jamaicaanse ananas- kokostaart

Een heerlijk jamaicaanse ananas- kokostaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jamaicaanse ananas- kokostaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden C. of gasstand 3.
Ananas in zeef laten uitlekken, 1/2 dl sap opvangen,
in pan 50 gram boter smelten en over bodem van taartvorm verdelen, 75 gram basterdsuiker en vanillesuiker erover strooien.
Ananasringen erop leggen.
In kom rest van boter met rest van suiker in ca 5 min. tot crèmekleurig en romig mengsel kloppen.
Eieren één voor één erdoor kloppen.
Bakmeel (gezeefd)en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen.
Ananassap en rum erdoor roeren.
Beslag over ananas scheppen.
Taart in midden van oven in ca 50 min. bruin bakken.
Taart in vorm ca 5 min. af laten koelen.
Taart op schaal keren en verder af late koelen.
Vlak voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Lekker met slagroom.
Serveren met lekker kopje koffie!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

angelajuanita

angelajuanita zegt:
Alcohol verdampt gewoon in de oven. Alleen de smaak blijft over.
bertal

bertal zegt:
Je kan zeker iets anders proberen, b.v. Sinaasappelsap. succes:);)
m.v.g. Bert
ruby

ruby zegt:
Kan je de rum ook vervangen door wat anders mijn kinderen mogen geen alcohol.
bertal

bertal zegt:
angle,
Met graagte aan mijn recepten toegevoegd, kan een ieder er van profiteren.succes:);)
m.v.g. Bert
angle

angle zegt:
Heb veel complimentjes ontvangen voor de heerlijke taart. Thanxxxx.
bertal

bertal zegt:
Kim:
Bedankt voor de leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
Kim

Kim zegt:
Super taart, heb veel complimenten ontvangen over deze taart en heel gemakkelijk om te maken:p:p:p