Recept
« Terug naar recepten
Jamaicaanse ananas- kokostaart
PT65M
Jamaicaanse ananas- kokostaart
Een heerlijk jamaicaanse ananas- kokostaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jamaicaanse ananas- kokostaart te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 graden C. of gasstand 3.
Ananas in zeef laten uitlekken, 1/2 dl sap opvangen,
in pan 50 gram boter smelten en over bodem van taartvorm verdelen, 75 gram basterdsuiker en vanillesuiker erover strooien.
Ananasringen erop leggen.
In kom rest van boter met rest van suiker in ca 5 min. tot crèmekleurig en romig mengsel kloppen.
Eieren één voor één erdoor kloppen.
Bakmeel (gezeefd)en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen.
Ananassap en rum erdoor roeren.
Beslag over ananas scheppen.
Taart in midden van oven in ca 50 min. bruin bakken.
Taart in vorm ca 5 min. af laten koelen.
Taart op schaal keren en verder af late koelen.
Vlak voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Lekker met slagroom.
Serveren met lekker kopje koffie!!!
Ananas in zeef laten uitlekken, 1/2 dl sap opvangen,
in pan 50 gram boter smelten en over bodem van taartvorm verdelen, 75 gram basterdsuiker en vanillesuiker erover strooien.
Ananasringen erop leggen.
In kom rest van boter met rest van suiker in ca 5 min. tot crèmekleurig en romig mengsel kloppen.
Eieren één voor één erdoor kloppen.
Bakmeel (gezeefd)en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen.
Ananassap en rum erdoor roeren.
Beslag over ananas scheppen.
Taart in midden van oven in ca 50 min. bruin bakken.
Taart in vorm ca 5 min. af laten koelen.
Taart op schaal keren en verder af late koelen.
Vlak voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Lekker met slagroom.
Serveren met lekker kopje koffie!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Met graagte aan mijn recepten toegevoegd, kan een ieder er van profiteren.succes:);)
m.v.g. Bert
angelajuanita zegt: