KookJij

Jamaican Easter Bun

Een heerlijk jamaican easter bun recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: ca 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Pasen
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jamaican Easter Bun te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen. Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom. Voeg nu langzaam de melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Roer het bakpoeder, de suiker, nootmuskaat, krenten, rozijnen, het gedroogde fruit en de kersen erdoor.
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Zoniet, laat dan nog even verder bakken. Laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hallo Lekkerbekske,
Ik zag je reactie op KookJij, en heb het even nagekeken voor je. In 1 zakje bakpoeder zit 16 gram.
Veel succes met bakken!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Elisabet,
Hoeveel gram zit er in een zakje bakpoeder? In Nederland koopt men die kant en klaar, maar in Canada moet ik dit zelf afwegen. Het lijkt me wel een lekker recept overigens en wilde het proberen, maar had wel graag de juiste hoeveelheden. En in plaats van tutti frutti wilde ik gedroogde appeltjes gebruiken.