Recept
« Terug naar recepten
Jamaican Easter Bun
PT20M
Jamaican Easter Bun
Een heerlijk jamaican easter bun recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Elisabet Abdallah
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
ca 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jamaican Easter Bun te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen. Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom. Voeg nu langzaam de melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Roer het bakpoeder, de suiker, nootmuskaat, krenten, rozijnen, het gedroogde fruit en de kersen erdoor.
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Zoniet, laat dan nog even verder bakken. Laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Zoniet, laat dan nog even verder bakken. Laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Hoeveel gram zit er in een zakje bakpoeder? In Nederland koopt men die kant en klaar, maar in Canada moet ik dit zelf afwegen. Het lijkt me wel een lekker recept overigens en wilde het proberen, maar had wel graag de juiste hoeveelheden. En in plaats van tutti frutti wilde ik gedroogde appeltjes gebruiken.
Anna zegt:
Ik zag je reactie op KookJij, en heb het even nagekeken voor je. In 1 zakje bakpoeder zit 16 gram.
Veel succes met bakken!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D