Recept
« Terug naar recepten
Jan in de zak
PT2M
Jan in de zak
Een heerlijk jan in de zak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ben Niesten
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jan in de zak te bereiden
Bereid het deeg zoals op de verpakking staat vermeld.
Als het klaar is wikkel het dan in de theedoeken of wit sloop en knoop het geheel goed dicht en doe het in een pan met ruim water.
Laat vervolgens 45 minuten zachtjes koken en draai het geheel dan om in de pan om nog eens 45 minuten te laten koken.
Bereid 15 minuten voordat het deeg klaar is het maïzenapapje, bak de spekstukjes in wat boter en als deze klaar zijn spek en vet van elkaar scheiden.
Als het deeg klaar is uit de zak of doek halen en laten uitwasemen op broodpank en daarna in plakken snijden.
Leg een pak op je bord giet hier wat maïzena over, dan de spekjes en wat spekvet en als laatste de stroop erover.
Smakelijk eten.
Als het klaar is wikkel het dan in de theedoeken of wit sloop en knoop het geheel goed dicht en doe het in een pan met ruim water.
Laat vervolgens 45 minuten zachtjes koken en draai het geheel dan om in de pan om nog eens 45 minuten te laten koken.
Bereid 15 minuten voordat het deeg klaar is het maïzenapapje, bak de spekstukjes in wat boter en als deze klaar zijn spek en vet van elkaar scheiden.
Als het deeg klaar is uit de zak of doek halen en laten uitwasemen op broodpank en daarna in plakken snijden.
Leg een pak op je bord giet hier wat maïzena over, dan de spekjes en wat spekvet en als laatste de stroop erover.
Smakelijk eten.
Mijn kookverhaal (Ben Niesten)
Recept dat mijn moeder vroeger regelmatig bereidde en ook nu door onze kinderen niet wordt versmaad.