Recept
« Terug naar recepten
Japanse aspergesalade
PT45M
Japanse aspergesalade
Een heerlijk japanse aspergesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het aspergesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse aspergesalade te bereiden
Schil en gaar de asperges (mooie punten en stukjes)volgens de aanwijzigingen in het basisrecept (zie recept Bert Allers)
Spoel de komkommer goed schoon en snij in stukken van 5 cm.
Snij de stukken in langwerpige repen, ter dikte van de asperges.
Haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer.
Maak de stukken een voor een goed droog en leg de stukken in een vergiet.
Strooi er wat zout over, laat ze 15 min
staan en droog ze dan opnieuw af.
Haal intussen de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
Roer de sojasaus en de azijn door elkaar en roer er de suiker en een half mespuntje ve-tsin door.
Doe de aspergestukken en de komkommer in een slakom, schep ze voorzichtig door elkaar en giet er de saus over.
Rooster de sesamzaadjes in een droog pannetje tot ze springen, stamp ze fijn in een vijzel en strooi ze over de salade.
Spoel de komkommer goed schoon en snij in stukken van 5 cm.
Snij de stukken in langwerpige repen, ter dikte van de asperges.
Haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer.
Maak de stukken een voor een goed droog en leg de stukken in een vergiet.
Strooi er wat zout over, laat ze 15 min
staan en droog ze dan opnieuw af.
Haal intussen de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
Roer de sojasaus en de azijn door elkaar en roer er de suiker en een half mespuntje ve-tsin door.
Doe de aspergestukken en de komkommer in een slakom, schep ze voorzichtig door elkaar en giet er de saus over.
Rooster de sesamzaadjes in een droog pannetje tot ze springen, stamp ze fijn in een vijzel en strooi ze over de salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan zegt:
Ve-tsin is een smaak versterker, hij voegt niks toe maar versterkt de smaak! eetse...;)
bertal zegt:
Wij hebben bij de kookclub Ve-tsin gebruikt.
Het is een smaakmaker.
Het is misschien prettig als iemand dit recept leest, er toch iemand een vervanger weet.
Ik zou het graag weten.
verder veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Jan zegt: