Snel en smakelijk gerecht. Volgende keer doe ik er nog een paar reepjes paprika door.
Lekker met rijst of mie.
Recept
« Terug naar recepten
Japanse biefstukreepjes met sperziebonen
PT15M
Japanse biefstukreepjes met sperziebonen
De biefstukreepjes worden gemarineerd in sojasaus, sesamolie en gember, kort gebakken. Daarna in de wok met de voorgekookte sperziebonen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse biefstukreepjes met sperziebonen te bereiden
- Reepjes biefstuk, gemberpoeder, sojasaus en 2 eetlepels sesamolie met elkaar vermengen.Minimaal 20 minuten laten marineren.
- Sesamzaad in een koekenpan zonder vet roosteren.
- Sperziebonen beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken en afspoelen met koud water.
- Biefstukreepjes in een zeef laten uitlekken, marinade opvangen.
- 1 eetlepel sesamolie in de wok verhitten. Vlees in gedeelten hierin heel snel om en om bakken en uit de pan nemen.
- In het overgebleven vet de ui glazig bakken. Bonen eraan toevoegen. Kruiden met wat peper en een paar druppels tabasco.
- Marinade en het vlees toevoegen. Alles goed verwarmen en met geroosterde sesam opdienen.