Recept
« Terug naar recepten
Japanse kipspiesjes
PT70M
Japanse kipspiesjes
Een heerlijk japanse kipspiesjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Japan
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse kipspiesjes te bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de steeltjes uit de shiitakes, maak de hoeden schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 1 cm.
Steek de kipfilet, shiitakes en lente-ui om en om aan een satéprikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en giet de yakitori marinade erover. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Wrijf een grillpan in met de olie en verhit deze. Leg de spiesjes in de pan en grill ze 2 à 3 minuten per kant.
Steek de kipfilet, shiitakes en lente-ui om en om aan een satéprikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en giet de yakitori marinade erover. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Wrijf een grillpan in met de olie en verhit deze. Leg de spiesjes in de pan en grill ze 2 à 3 minuten per kant.