Recept
« Terug naar recepten
Javaanse stoofschotel
PT60M
Javaanse stoofschotel
Een heerlijk javaanse stoofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javaanse stoofschotel te bereiden
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper en paprikapoeder. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.Halveer de paprika en snijd deze in stukjes.Bak het vlees zachtjes in de boter met de olie.Schep de vlees blokjes uit de pan.Bak de paprika even met de sjalotjes.Doe het vlees weer in de pan en strooi de bloem erover.Schep alles goed door.Giet de bouillon erbij en laat het gerecht met deksel op de pan op de laagste stand 1uur stoven.Voeg de ananasstukjes en mangochutney toe.Verdun de saus als deze te dik is met ananasvocht.Breng de schotel op smaak met peper en zout.