Recept
« Terug naar recepten
Javanais
PT45M
Javanais
Een heerlijk javanais recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javanais te bereiden
Smelt 100 gram boter. Klop de eieren en de suiker op. Meng er voorzichtig met een spatel de bloem onder en voeg er de gesmolten boter aan toe. Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er het deeg op zodat het maximaal 1/2 cm. dik is. Plaats dat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat het deeg afkoelen. Meng 250 gram boter met 250 gram poedersuiker tot een smeuïge massa. Voeg aan deze créme au beurre de stukjes marsepein toe. Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8. Maak de 4 javanais-gebakjes als volgt: bestrijk een plakje met de créme au beurre, leg er een plakje op dat je opnieuw met créme au beurre bestrijkt. Bouw zo verder tot alle deeg op is. Op het allerlaatste plakje strijk je dun een laagje cr/eme au beurre. Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de taartjes mee. Tot slot doe je er nog wat rest van de cr/eme au beurre in een spuitzak en maak je een mooie toef op de taartjes.
Zoë Joos zegt:
Zoë