Recept
« Terug naar recepten
Jeneverbessensaus
PT60M
Jeneverbessensaus
Een heerlijk jeneverbessensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jeneverbessensaus te bereiden
Schil de ui en wortel en snij beide in grote dobbelstenen.
Smelt de 30 gr boter en kleur op een hoog vuur de ui, de wortel en het slachtafval.
Flambeer met de jenever en voeg 1 geplet teentje knoflook en de tomatenpuree aan toe.
Strooi er de bloem over en goed mengen.
Voeg de geplette jeneverbessen aan toe.
Voeg de azijn, water, rode wijn, laurierblad, tijm, zout en de geplette peperbolletjes aan toe.
Laat de fond 45 minuten zachtjes sudderen onder gesloten deksel.
Zeef de fond en werk af met 50 gr boter of room.
Smelt de 30 gr boter en kleur op een hoog vuur de ui, de wortel en het slachtafval.
Flambeer met de jenever en voeg 1 geplet teentje knoflook en de tomatenpuree aan toe.
Strooi er de bloem over en goed mengen.
Voeg de geplette jeneverbessen aan toe.
Voeg de azijn, water, rode wijn, laurierblad, tijm, zout en de geplette peperbolletjes aan toe.
Laat de fond 45 minuten zachtjes sudderen onder gesloten deksel.
Zeef de fond en werk af met 50 gr boter of room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
sonja4 zegt:
een foutje bij het typen.
8 jeneverbessen.
Groetjes sonja.