KookJij

Jeneverbessensaus

Een heerlijk jeneverbessensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: scheurkalender
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jeneverbessensaus te bereiden

Schil de ui en wortel en snij beide in grote dobbelstenen.
Smelt de 30 gr boter en kleur op een hoog vuur de ui, de wortel en het slachtafval.
Flambeer met de jenever en voeg 1 geplet teentje knoflook en de tomatenpuree aan toe.
Strooi er de bloem over en goed mengen.
Voeg de geplette jeneverbessen aan toe.
Voeg de azijn, water, rode wijn, laurierblad, tijm, zout en de geplette peperbolletjes aan toe.
Laat de fond 45 minuten zachtjes sudderen onder gesloten deksel.
Zeef de fond en werk af met 50 gr boter of room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonja4

sonja4 zegt:
Beste lilith,
een foutje bij het typen.
8 jeneverbessen.
Groetjes sonja.
lilith

lilith zegt:
Spannend! Klinkt goed, Sonja. Maar hoeveel jeneverbessen doe je erin? (staat niet in het ingrediëntenlijstje).