KookJij

Kaas met look en witte wijn

Een heerlijk kaas met look en witte wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaas met look en witte wijn te bereiden

1. Neem het deksel van het houten doosje en plaats het onderaan. Omwikkel het houten doosje met aluminiumfolie uit 1 stuk. De bovenkant blijft onbedekt, plooi de folie op de randen van het doosje naar binnen. Zorg dat er in de folie geen gaten ontstaan.
2. Pel drie teentjes look en snijd die in langwerpige schijfjes. Maak op verschillende plaatsen bovenaan insnijdingen in de kaas met een scherp dun mesje en steek er de fijne schijfjes look in tot je ze niet meer ziet (gebruik de punt van het mesje om ze voldoende diep te duwen).
3. Overgiet de kaas met 5 cl witte droge wijn. en verwarm de oven voor op 200°C.
4. Laat 25 minuten in de oven bakken en serveer zo op tafel.
5. Iedereen lepelt uit het houten potje of je serveert met een lepel op de bordjes (ook de korst is heerlijk). Eet er knapperig Frans stokbrood bij en een fris slaatje met vinaigrettesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bengel6300

bengel6300 zegt:
Al geheten maar zonder wijn en look zal het eens proberen zoals je het beschrijft.:p
dag Raymonda