Recept
« Terug naar recepten
Kaas met look en witte wijn
PT30M
Kaas met look en witte wijn
Een heerlijk kaas met look en witte wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas met look en witte wijn te bereiden
1. Neem het deksel van het houten doosje en plaats het onderaan. Omwikkel het houten doosje met aluminiumfolie uit 1 stuk. De bovenkant blijft onbedekt, plooi de folie op de randen van het doosje naar binnen. Zorg dat er in de folie geen gaten ontstaan.
2. Pel drie teentjes look en snijd die in langwerpige schijfjes. Maak op verschillende plaatsen bovenaan insnijdingen in de kaas met een scherp dun mesje en steek er de fijne schijfjes look in tot je ze niet meer ziet (gebruik de punt van het mesje om ze voldoende diep te duwen).
3. Overgiet de kaas met 5 cl witte droge wijn. en verwarm de oven voor op 200°C.
4. Laat 25 minuten in de oven bakken en serveer zo op tafel.
5. Iedereen lepelt uit het houten potje of je serveert met een lepel op de bordjes (ook de korst is heerlijk). Eet er knapperig Frans stokbrood bij en een fris slaatje met vinaigrettesaus.
2. Pel drie teentjes look en snijd die in langwerpige schijfjes. Maak op verschillende plaatsen bovenaan insnijdingen in de kaas met een scherp dun mesje en steek er de fijne schijfjes look in tot je ze niet meer ziet (gebruik de punt van het mesje om ze voldoende diep te duwen).
3. Overgiet de kaas met 5 cl witte droge wijn. en verwarm de oven voor op 200°C.
4. Laat 25 minuten in de oven bakken en serveer zo op tafel.
5. Iedereen lepelt uit het houten potje of je serveert met een lepel op de bordjes (ook de korst is heerlijk). Eet er knapperig Frans stokbrood bij en een fris slaatje met vinaigrettesaus.
bengel6300 zegt:
dag Raymonda