Recept
« Terug naar recepten
Kaasdinosaurus
PT20M
Kaasdinosaurus
Een heerlijk kaasdinosaurus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kinder lekkernijen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasdinosaurus te bereiden
Snijd een flinke plak van de zijkant van de ananas en verwijder de middelste bladeren. Snijd de poten en staart uit het weggesneden deel en schep het vruchtvlees uit de ananas en zet het even opzij. Snijd de kaas in driehoekjes van verschillend formaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Steek cocktailprikkertjes in de rug van de dinosaurus om eerst de ananasblokjes en dan de kaas op te steken. Schil voor de kop de kiwi af en snijd er een spleet in voor de mond. Steek de rozijnenogen erop met cocktailprikkers en gebruik een ananasblad als tong. Zet de kop aan het lijf vast met een cocktailprikker.
Voor 8 - 10 personen:
* 1 ananas
* 1 kiwi
* 2 rozijntjes
* 250 gr harde kaas, zoals Edammer, Goudse of Cheddar
Snijd een flinke plak van de zijkant van de ananas en verwijder de middelste bladeren. Snijd de poten en staart uit het weggesneden deel en schep het vruchtvlees uit de ananas en zet het even opzij. Snijd de kaas in driehoekjes van verschillend formaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Steek cocktailprikkertjes in de rug van de dinosaurus om eerst de ananasblokjes en dan de kaas op te steken. Schil voor de kop de kiwi af en snijd er een spleet in voor de mond. Steek de rozijnenogen erop met cocktailprikkers en gebruik een ananasblad als tong. Zet de kop aan het lijf vast met een cocktailprikker.
Voor 8 - 10 personen:
* 1 ananas
* 1 kiwi
* 2 rozijntjes
* 250 gr harde kaas, zoals Edammer, Goudse of Cheddar
Snijd een flinke plak van de zijkant van de ananas en verwijder de middelste bladeren. Snijd de poten en staart uit het weggesneden deel en schep het vruchtvlees uit de ananas en zet het even opzij. Snijd de kaas in driehoekjes van verschillend formaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Steek cocktailprikkertjes in de rug van de dinosaurus om eerst de ananasblokjes en dan de kaas op te steken. Schil voor de kop de kiwi af en snijd er een spleet in voor de mond. Steek de rozijnenogen erop met cocktailprikkers en gebruik een ananasblad als tong. Zet de kop aan het lijf vast met een cocktailprikker.