Recept
« Terug naar recepten
Kaaskroketjes met Oud Brugge
PT30M
Kaaskroketjes met Oud Brugge
Een heerlijk kaaskroketjes met oud brugge recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hobbykok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaaskroketjes met Oud Brugge te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Smelt de boter, voeg alle bloem ineens toe en roer goed. Laat de roux al roerend met een spatel en op een zeer zacht vuur enkele minuten bakken om de bloemsmaak weg te nemen.
- Neem de pan van het vuur en voeg er de melk bij, roer de roux en de melk goed los met een klopper of mixer voor je ze opnieuw op het vuur plaatst. Breng langzaam en al roerend aan de kook en laat liefst en tweetal minuten goed doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en kruid met een snuifje cayennepeper, een beetje selderzout en wat peper.
Voeg er laatste de eidooier bij en stort de massa op een ingeoliede plaat en dek af met bakpapier.
- Laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
- Keer de kaasmassa om op een bebloemde plank en snijd kroketten van 5 cm/5 cm.
- Haal ze door het losgeslagen eiwit en daarna door het paneermeel (eventueel 2x).
- Bak de kroketten op 180 °C goudgeel en garneer met gefruite selderblaadjes.
- Smelt de boter, voeg alle bloem ineens toe en roer goed. Laat de roux al roerend met een spatel en op een zeer zacht vuur enkele minuten bakken om de bloemsmaak weg te nemen.
- Neem de pan van het vuur en voeg er de melk bij, roer de roux en de melk goed los met een klopper of mixer voor je ze opnieuw op het vuur plaatst. Breng langzaam en al roerend aan de kook en laat liefst en tweetal minuten goed doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en kruid met een snuifje cayennepeper, een beetje selderzout en wat peper.
Voeg er laatste de eidooier bij en stort de massa op een ingeoliede plaat en dek af met bakpapier.
- Laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
- Keer de kaasmassa om op een bebloemde plank en snijd kroketten van 5 cm/5 cm.
- Haal ze door het losgeslagen eiwit en daarna door het paneermeel (eventueel 2x).
- Bak de kroketten op 180 °C goudgeel en garneer met gefruite selderblaadjes.
michelle hermsen zegt:
b.v.d