KookJij

Kaasloempiaatjes met verse vijgen mojo

Een heerlijk kaasloempiaatjes met verse vijgen mojo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasloempiaatjes met verse vijgen mojo te bereiden

(Kan halve dag van te voren) Ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg laten ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. Vijgen wassen en in kleine stukjes snijden. Koriander fijnhakken. Bieslook heel fijn knippen. Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water en schil boven kom dun eraf raspen. Limoen uitpersen. Limoensap, koriander, sambal, stukjes vijg en 1/2 deel van bieslook door limoenschil scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Vijgenmojo ca. 1 uur laten staan. Bakplaat bekleden met bakpapier. Geitenkaas in repen van ca. 5 cm lang en 2 cm dik snijden. Vellen fillobladerdeeg uitspreiden en halveren. Alfalfa en rest van bieslook in midden van stukken deeg leggen. Repen kaas erop leggen. Zijkanten over kaas vouwen, deeg rond kaas wikkelen. Loempiaatjes rondom bestrijken met roerbakolie en op bakplaat leggen.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Loempiaatjes in midden van oven in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Intussen komkommer schillen en met dunschiller in lange repen schaven. Repen droogdeppen met keukenpapier en losjes dubbelgevouwen op vier borden leggen. Loempiaatjes erop leggen en vijgenmojo ernaast scheppen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst