Recept
« Terug naar recepten
kaasmousse
PT35M
kaasmousse
Een heerlijk kaasmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kaasmousse te bereiden
Druk de Danish Bleu kaas met de onderkant van een kleine pollepel met ronddraaiende bewegingen door een fijne zeef. Klop de room op. Knip de bieslook in hele fijne ringetjes.
Roer de kaas, room, bieslook en de crème fraîche voorzichtig door elkaar en breng het geheel zo nodig op smaak met zout en witte peper. Zet de massa 30 minuten voor het uitserveren in de koeling. Dit om de quenellen makkelijker te kunnen maken.
Serveren
Maak wat dressing voor de sla. Maak met twee in warm water gedompelde dessert-lepels 28 mooie quenellen. Haal de sla door de dressing. Leg een blaadje rode sla en een blaadje krulsla rechts boven het bord. Leg er 2 quenellen onder en garneer het met 2 sprieten bieslook en 2 halve walnoten. Geef er een sneetje roggeknar, al dan wel of niet net voor het uitserveren geroosterd, bij. Schenk er een glas goede rode Port bij.
Roer de kaas, room, bieslook en de crème fraîche voorzichtig door elkaar en breng het geheel zo nodig op smaak met zout en witte peper. Zet de massa 30 minuten voor het uitserveren in de koeling. Dit om de quenellen makkelijker te kunnen maken.
Serveren
Maak wat dressing voor de sla. Maak met twee in warm water gedompelde dessert-lepels 28 mooie quenellen. Haal de sla door de dressing. Leg een blaadje rode sla en een blaadje krulsla rechts boven het bord. Leg er 2 quenellen onder en garneer het met 2 sprieten bieslook en 2 halve walnoten. Geef er een sneetje roggeknar, al dan wel of niet net voor het uitserveren geroosterd, bij. Schenk er een glas goede rode Port bij.