Recept
« Terug naar recepten
Kaasmousse van Brugge jong
PT25M
Kaasmousse van Brugge jong
Een heerlijk kaasmousse van brugge jong recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Bruggekaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasmousse van Brugge jong te bereiden
Gelatine oplossen in warm water.
Dan de yoghurt, de Belgolight Jong, citroenraspsel, gemberpoeder en de honing stevig mixen in de blender.
Dan pas de gelatineoplossing toevoegen en nog eventjes laten draaien.
Het geheel laten koelen.
Eiwit stijfkloppen en dan door het mengsel roeren.
De mousse nog een paar uren in de koelkast plaatsen.
De wafelvormpjes vullen met een weinig fruit en daarop de mousse met een muntblaadje.
Op het bord schikken met nog wat fruit er rond, een paar drupjes honing en wat poedersuiker.