KookJij

Kaasragoutbroodje

Een heerlijk kaasragoutbroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasragoutbroodje te bereiden

Snijd de kaas in blokjes.
Pel en snipper het sjalotje.
Smelt de boter en fruit het sjalotje.
Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.
Blus af met de witte wijn en schenk de groentebouillon erbij.
Blijf roeren tot er een gladde dikke gebonden saus ontstaat.
Laat deze 3 minuten zachtjes koken.
Roer de kaas door de saus en neem de pan van het vuur.
Breng op smaak met peper.
Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat.
Verdeel gelijkmatig tot een plak van 20 x 16 cm, laat afkoelen.
Laat de ragout minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de plakken in stukken van 4 x 8 cm.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, bestrijk ze met water.
Leg op elke helft een blokje ragoutkaas.
Vouw de plakjes dicht, druk goed aan met de zijkant van de hand.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt eidooier, bestrooi met de geraspte kaas.
Laat 30 min rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bak de kaasbroodjes in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Niet altijd een kroket of een sauzijcebroodje, maar eens wat anders, ik zag dat er voldoende recpten waren waar hele kroketten in bladerdeeg gingen, dacht het moet ook anders kunnen. Vandaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ellobby

ellobby zegt:
Lijkt mij heerlijk ga het zeker binnen kort maken;)