Lekker, fris voorgerecht.
Varieer met de ingrediënten. Ik neem ook vaak wat pittiger kaas of blauwschimmel.
Bij rijst met gember smaakt een scheutje sweet chilisaus of sambal ook prima.
Geef bijv. geroosterd brood erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Kaassla (variaties)
PT10M
Kaassla (variaties)
Een heerlijk kaassla (variaties) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
variaties op recept uit De Nieuwe Keuken 1982
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassla (variaties) te bereiden
MET ANANAS EN DOPERWTJES:
Erwtjes en ananas laten uitlekken en de kaas in heel kleine blokjes snijden of in reepjes. De ananas ook klein snijden en alle ingrediënten vermengen met de halvanaise. Als je wilt, kun je wat citroensap gebruiken voor de smaak.
MET GEMBER EN RIJST:
Kaas in kleine blokjes of smalle reepjes snijden.
Gemberbolletjes heel fijn snijden en vermengen met alle ingrediënten. Je kunt ook wat citroensap erdoor doen voor de smaak.
MET VRUCHTEN EN SPAGHETTI:
Kaas in kleine blokjes of dunne reepjes snijden. Als je kiwi neemt, eerst schillen en dan in kleine stukken snijden. (druiven ook) Als je mandarijntjes gebruikt die ook kleiner maken. Alle ingrediënten mengen en indien gewenst wat citroensap erdoor .
MET OLIJVEN EN TOMAATJES;
De kaas in kleien blokjes of reepjes snijden.
De kerstomaatjes en de olijven halveren.
Dan alle ingrediënten mengen en indien gewenst wat citroensap erdoor roeren.
MET CROUTONS EN HARDGEKOOKT EI:
Kaas in kleine stukjes of reepjes snijden. Augurkjes ook kleiner maken.
Het brood in kleine rechthoekjes snijden of er rondjes uitsteken.
De eieren ook in stukjes. Alle ingrediënten mengen en als je wilt wat citroensap erdoor.
Erwtjes en ananas laten uitlekken en de kaas in heel kleine blokjes snijden of in reepjes. De ananas ook klein snijden en alle ingrediënten vermengen met de halvanaise. Als je wilt, kun je wat citroensap gebruiken voor de smaak.
MET GEMBER EN RIJST:
Kaas in kleine blokjes of smalle reepjes snijden.
Gemberbolletjes heel fijn snijden en vermengen met alle ingrediënten. Je kunt ook wat citroensap erdoor doen voor de smaak.
MET VRUCHTEN EN SPAGHETTI:
Kaas in kleine blokjes of dunne reepjes snijden. Als je kiwi neemt, eerst schillen en dan in kleine stukken snijden. (druiven ook) Als je mandarijntjes gebruikt die ook kleiner maken. Alle ingrediënten mengen en indien gewenst wat citroensap erdoor .
MET OLIJVEN EN TOMAATJES;
De kaas in kleien blokjes of reepjes snijden.
De kerstomaatjes en de olijven halveren.
Dan alle ingrediënten mengen en indien gewenst wat citroensap erdoor roeren.
MET CROUTONS EN HARDGEKOOKT EI:
Kaas in kleine stukjes of reepjes snijden. Augurkjes ook kleiner maken.
Het brood in kleine rechthoekjes snijden of er rondjes uitsteken.
De eieren ook in stukjes. Alle ingrediënten mengen en als je wilt wat citroensap erdoor.