Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw en King’s krab met gember
PT45M
Kabeljauw en King’s krab met gember
Eet smakelijk! Dat doe je het beste als je de smaken (willekeurig) door elkaar eet, dus eerst een hap kabeljauw, dan crème, bonen, etc.
Bereiding
Hoe Kabeljauw en King’s krab met gember te bereiden
Dit is een recept van Topchef Alain Alders voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Witte bonen
De witte bonen laat je een nacht weken. Zet ze onder water en gebruik twee keer zoveel water als bonen. Voordat je het bord op gaat maken warm je de witte bonen op met bouillon van gevogelte en sjalotjes.
Pompoencrème
Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd hem in grove stukken. Voeg iets zout en peper toe. Gaar de pompoen in 2,5 uur in de oven op 175 graden, in een braadslee afgedekt met folie. Voordat je het bord op gaat maken roer je de gare pompoen tot een crème en schil je de gember.
Kabeljauw
Verwijder de schubben van de kabeljauw. Laat de huid van de vis erop zitten en gebruik niet een te scherp mes. Snijd 4 mooie porties van de vis af. Bak de kabeljauw in (geklaarde) boter of in olijfolie. Bak de vis eerst op de huid, daarna kort op de zijkanten. Gaar de vis verder een paar minuten in de oven op ongeveer 160 graden. De vis moet in de kern vochtig blijven en mag niet uit elkaar vallen.
King’s krab
Vervolgens maak je de King’s krab schoon. Snijd de stukken vis doormidden en verwijder de balen. Voor dit gerecht gebruik je alleen het vlees van de krab. Verwarm ook de krab een paar minuten in de oven op 160graden, net als de borden waarop je gaat serveren.
Bord opmaken
Bij het opmaken van de borden begin je met de pompoencrème, die je met een lepel op het bord aanbrengt. Leg ook de kabeljauw en krab op het bord, witte bonen ernaast. Breng de vis op smaak met zeezout en peper. Tot slot leg je de postelein blaadjes over de kabeljauw en rasp je een beetje gember over de kabeljauw en pompoencrème. Eet smakelijk! Dat doe je het beste als je de smaken (willekeurig) door elkaar eet, dus eerst een hap kabeljauw, dan crème, bonen, etc.
Witte bonen
De witte bonen laat je een nacht weken. Zet ze onder water en gebruik twee keer zoveel water als bonen. Voordat je het bord op gaat maken warm je de witte bonen op met bouillon van gevogelte en sjalotjes.
Pompoencrème
Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd hem in grove stukken. Voeg iets zout en peper toe. Gaar de pompoen in 2,5 uur in de oven op 175 graden, in een braadslee afgedekt met folie. Voordat je het bord op gaat maken roer je de gare pompoen tot een crème en schil je de gember.
Kabeljauw
Verwijder de schubben van de kabeljauw. Laat de huid van de vis erop zitten en gebruik niet een te scherp mes. Snijd 4 mooie porties van de vis af. Bak de kabeljauw in (geklaarde) boter of in olijfolie. Bak de vis eerst op de huid, daarna kort op de zijkanten. Gaar de vis verder een paar minuten in de oven op ongeveer 160 graden. De vis moet in de kern vochtig blijven en mag niet uit elkaar vallen.
King’s krab
Vervolgens maak je de King’s krab schoon. Snijd de stukken vis doormidden en verwijder de balen. Voor dit gerecht gebruik je alleen het vlees van de krab. Verwarm ook de krab een paar minuten in de oven op 160graden, net als de borden waarop je gaat serveren.
Bord opmaken
Bij het opmaken van de borden begin je met de pompoencrème, die je met een lepel op het bord aanbrengt. Leg ook de kabeljauw en krab op het bord, witte bonen ernaast. Breng de vis op smaak met zeezout en peper. Tot slot leg je de postelein blaadjes over de kabeljauw en rasp je een beetje gember over de kabeljauw en pompoencrème. Eet smakelijk! Dat doe je het beste als je de smaken (willekeurig) door elkaar eet, dus eerst een hap kabeljauw, dan crème, bonen, etc.