Sinds dat ik me weer wat meer ben ga toeleggen op Indonesisch koken, kom ik allerlei mooie gerechten tegen.
Tot nu toe zoek ik eenvoudig te bereiden gerechten met een lekkere smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw in gembersaus
PT50M
Kabeljauw in gembersaus
Een heerlijk kabeljauw in gembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indonesisch kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw in gembersaus te bereiden
Was de kabeljauwfilets en dep ze droog.
Smeer ze in met tamarinde en laat ze een 1/2 uur staan.
Bak ze in hete olie bruin en gaar (vis voelt dan stevig aan, max ca 10 min, 1x keren.)
Verwijder de vis, doe suiker en sambal en gember in de achtergebleven olie.
Voeg 2 kopjes water toe en breng aan de kook.
Laat de suiker onder goed roeren smelten en de saus vervolgens wat inkoken.
Doe de vis terug in de pan en laat de filets warm worden.
0
Smeer ze in met tamarinde en laat ze een 1/2 uur staan.
Bak ze in hete olie bruin en gaar (vis voelt dan stevig aan, max ca 10 min, 1x keren.)
Verwijder de vis, doe suiker en sambal en gember in de achtergebleven olie.
Voeg 2 kopjes water toe en breng aan de kook.
Laat de suiker onder goed roeren smelten en de saus vervolgens wat inkoken.
Doe de vis terug in de pan en laat de filets warm worden.
0