Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met ontbijtspek en fijne groenten
PT30M
Kabeljauw met ontbijtspek en fijne groenten
Deze bereiding is perfect te combineren met pasta of natuuraardappelen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
herta
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met ontbijtspek en fijne groenten te bereiden
- Snij de wortelen in schijfjes en stoof ze samen met de prei een 5-tal minuten in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie. Besprenkel met witte wijn en laat 10 min zachtjes stoven. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel nog 5 min op het vuur staan.
- Snij de kabeljauw in stukken van ongeveer 75 g. Omwikkel ieder stuk met een plakje ontbijtspek en leg de stukken in een grote antiaanbakpan met 1 eetlepel olijfolie. Laat 8 min goudbruin bakken op een matig vuurtje. Keer de stukken na 4 min voorzichtig om. Kruid met peper.
- Breng de saus op smaak met bieslook, peper en zout, en dien meteen op met de kabeljauw.
Erwin Elens zegt: