Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met pestovulling
PT40M
Kabeljauw met pestovulling
Een heerlijk kabeljauw met pestovulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kabeljauw met pestovulling te bereiden
1. Pel de knoflook en plet hem samen met de basilicumblaadjes in de vijzel (of pureer met de keukenrobot). Leng aan met de olijfolie. Breng verder op smaak met peper en zout.
2. Leg een kabeljauwfilet op een groot vel bakpapier. Bestrek de vis met de pesto. Leg er de tweede filet op. Bind bij elkaar met keukentouw (niet te strak aanspannen). Kruid met peper en een beetje zeezout.
3. Laat de artisjokharten en tomaten uitlekken. Halveer ze. Leg ze bij de vis. Kruid met peper en zout. Vouw het bakpapier toe.
4. Leg de papillot in een stoommandje. Stoom de vis in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Neem de kabeljauw voorzichtig uit de papillot. Haal het keukentouw weg en vervang het door (geblancheerde) bieslooksprietjes.
2. Leg een kabeljauwfilet op een groot vel bakpapier. Bestrek de vis met de pesto. Leg er de tweede filet op. Bind bij elkaar met keukentouw (niet te strak aanspannen). Kruid met peper en een beetje zeezout.
3. Laat de artisjokharten en tomaten uitlekken. Halveer ze. Leg ze bij de vis. Kruid met peper en zout. Vouw het bakpapier toe.
4. Leg de papillot in een stoommandje. Stoom de vis in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Neem de kabeljauw voorzichtig uit de papillot. Haal het keukentouw weg en vervang het door (geblancheerde) bieslooksprietjes.
bobbeltje zegt: