Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met witte wijn
PT20M
Kabeljauw met witte wijn
Een heerlijk kabeljauw met witte wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met witte wijn te bereiden
Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Verdeel de schoongemaakte wortel en knolselder in zeer dunne reepjes of kleine blokjes. Doe de groenten samen met de laurier en witte wijn in de kookpan en laat 5 minuten onder deksel koken, roer de room erdoor, breng de saus op smaak met peper en zout en laat de vis in deze saus pocheren gedurende 8 minuten, draai de vis eenmaal om. Bind de saus eventueel met instant sausbinder. Garneer met basilicumblaadjes en dien op met gestoomde aardappelen of aardappelpuree.