KookJij

Kabeljauwburger & pittige boontjes

Heerlijke combinatie van kabeljauw met pittige boontjes en rijst
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 665 kCal energie
23 Gram eiwit
28 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 6 2012
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwburger & pittige boontjes te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 minuten.
  3. Giet af, spoel koud onder stromend water en houd apart.
  4. Snijd het steeltje van de rode pepers.
  5. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  6. Snijd het vruchtvlees fijn.
  7. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper, knoflook en het paprikapoeder 1 minuut.
  8. Voeg de tomatenblokjes en sperziebonen toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur.
  9. Schep af en toe om.
  10. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar.
  11. Keer regelmatig.
  12. Serveer met de rijst en boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Mmmmmmmm.lekker!!
Ga morgen aan de slag!