Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwburger & pittige boontjes
PT25M
Kabeljauwburger & pittige boontjes
Heerlijke combinatie van kabeljauw met pittige boontjes en rijst
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
665 kCal energie
23 Gram eiwit
28 Gram vet
77 Gram koolhydraten
23 Gram eiwit
28 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 6 2012
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwburger & pittige boontjes te bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 minuten.
- Giet af, spoel koud onder stromend water en houd apart.
- Snijd het steeltje van de rode pepers.
- Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper, knoflook en het paprikapoeder 1 minuut.
- Voeg de tomatenblokjes en sperziebonen toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur.
- Schep af en toe om.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar.
- Keer regelmatig.
- Serveer met de rijst en boontjes.
Barbara Metz zegt:
Ga morgen aan de slag!