Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet op een groentenbedje
PT40M
Kabeljauwfilet op een groentenbedje
Een heerlijk kabeljauwfilet op een groentenbedje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
van een vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet op een groentenbedje te bereiden
Snijd de ui, de selder en de prei grof, snijd de schil van de citroen en breng alles aan de kook in het water, voeg de tijm en het zeezout toe en laat alles 10 minuten trekken. Pel de tomaten door ze kort onder te dompelen in kokend water en ze vervolgens te laten schrikken in ijskoud water, zo komt het vel vanzelf los. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.
Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten, snijd ze in kleine blokjes. Schil de venkel aan de buitenkant met een dunschiller en verwijder de stengels, voeg de schillen en stengels bij de bouillon.Snijd vervolgens de venkel in fijne plakjes. Snipper de ui fijn en stoof deze glazig in een pan met de olijfolie, voeg de paprika eraan toe en stoof alles op een laag vuurtje tot wanneer de paprika zacht is. Voeg de venkel en de tomaten eraan toe en laat alles ongeveer 15 minuten stoven onder deksel, totdat de venkel zacht is. Kruid met cayennepeper en zout. Voeg indien nodig tijdens de bereiding een weinig bouillon toe als de groenten te droog worden. Snijd de courgettes in fijne plakjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met wat vers geritste tijm. Houd de bouillon warm onder het kookpunt en laat er de kabeljauwfilets erin glijden. Pocheer de kabeljauwfilets in ± 5 minuten, schep ze voorzichtig uit de bouillon met behulp van een schuimspaan.Verdeel de courgettes over de borden, schep er de venkel-paprikasaus over en schik de kabeljauwfilets erop, werk af met peterselie.
Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten, snijd ze in kleine blokjes. Schil de venkel aan de buitenkant met een dunschiller en verwijder de stengels, voeg de schillen en stengels bij de bouillon.Snijd vervolgens de venkel in fijne plakjes. Snipper de ui fijn en stoof deze glazig in een pan met de olijfolie, voeg de paprika eraan toe en stoof alles op een laag vuurtje tot wanneer de paprika zacht is. Voeg de venkel en de tomaten eraan toe en laat alles ongeveer 15 minuten stoven onder deksel, totdat de venkel zacht is. Kruid met cayennepeper en zout. Voeg indien nodig tijdens de bereiding een weinig bouillon toe als de groenten te droog worden. Snijd de courgettes in fijne plakjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met wat vers geritste tijm. Houd de bouillon warm onder het kookpunt en laat er de kabeljauwfilets erin glijden. Pocheer de kabeljauwfilets in ± 5 minuten, schep ze voorzichtig uit de bouillon met behulp van een schuimspaan.Verdeel de courgettes over de borden, schep er de venkel-paprikasaus over en schik de kabeljauwfilets erop, werk af met peterselie.