Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze
PT25M
Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze
Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze te bereiden
Doe een flinke scheut Tonino blanco of witte wijn, met een beetje citroensap en wat knoflookpoeder in een platte ovenschaal zodat het ruim voldoende is om de bodem te bedekken.
De vis moet nog een keer een beetje zwemmen en mag niet droog worden in de oven.
Bestrooi de rauwe vis aan beide kanten met gemalen peper en zout en verdeel het over de schaal.
Bak de ui en de champignons en strooi er tijdens het bakken wat Italiaanse kruiden over.
Bedek de vis met dit mengsel en bak vervolgens in dezelfde pan even de plakjes pancetta of ontbijtspek die je daar weer bovenop legt.
Op elke vis 2 of 3 schijfjes tomaat met wat zout en Italiaanse kruiden.
Op iedere tomatenschijf een "hoopje" Parmazaanse of oude geraspte kaas en wat peterselie.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180graden zodat de kaas een grillkorstje krijgt.
Geniet ervan !!
Serveertips
Elke aardappel variant of pasta met een frisse (rucola) salade erbij....
Bron Van mijn " Zussie "
De vis moet nog een keer een beetje zwemmen en mag niet droog worden in de oven.
Bestrooi de rauwe vis aan beide kanten met gemalen peper en zout en verdeel het over de schaal.
Bak de ui en de champignons en strooi er tijdens het bakken wat Italiaanse kruiden over.
Bedek de vis met dit mengsel en bak vervolgens in dezelfde pan even de plakjes pancetta of ontbijtspek die je daar weer bovenop legt.
Op elke vis 2 of 3 schijfjes tomaat met wat zout en Italiaanse kruiden.
Op iedere tomatenschijf een "hoopje" Parmazaanse of oude geraspte kaas en wat peterselie.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180graden zodat de kaas een grillkorstje krijgt.
Geniet ervan !!
Serveertips
Elke aardappel variant of pasta met een frisse (rucola) salade erbij....
Bron Van mijn " Zussie "
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: