Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui
PT30M
Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui
Een heerlijk kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui te bereiden
Kook de boerenkool in de helft water en de helft gevogeltefond, pureer en smaak af met wat boter, peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes, kook ze beetgaar samen met een versnipperde ui.
Stoof de overige uien met de visgraten en laat uitzweten. Voeg er de visfond aan toe en laat inkoken met wat room tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met wat limoenzeste.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en braadt 15 min. in de oven op 180°. Werk het gerecht af met wat gestoofde venusschelpjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes, kook ze beetgaar samen met een versnipperde ui.
Stoof de overige uien met de visgraten en laat uitzweten. Voeg er de visfond aan toe en laat inkoken met wat room tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met wat limoenzeste.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en braadt 15 min. in de oven op 180°. Werk het gerecht af met wat gestoofde venusschelpjes.