KookJij

Stamppot boerenkool met spek, ui & champignons

Een lekkere eenvoudige boerenkool stamppot, zoals ik ook mijn hutspot maak. Maar dan een beetje opgeleukt door de extra toevoeging van (kastanje)champignons. Heerlijk met verse worst of saucijzen want dan heb je meteen een lekker kuiltje jus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot boerenkool met spek, ui & champignons te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, schil de uien en snijd ze fijn.
  2. Kook de boerenkool samen met de aardappelen gaar.
  3. Bak in een andere pan de spekjes en voeg er de uien en de champignons aan toe (laat het geheel nog 10 min. stoven).
  4. Giet de aardappelen/boerenkool af en stamp ze fijn.
  5. Voeg de kookroom en het spek, ui, champignonmengsel toe en meng alles goed door elkaar en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat, je kunt eventueel ook een eetlepel mosterd toevoegen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk met verse worst of saucijzen (jus) of natuurlijk met (ambachtelijke) rookworst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst