Recept
« Terug naar recepten
Kahlua mousse met koffiesaus
PT60M
Kahlua mousse met koffiesaus
Een heerlijk kahlua mousse met koffiesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kahlua mousse met koffiesaus te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Splits de eieren. Meng de dooiers met 8 el. melk
Kook de resterende melk met 2 dl. kahlua en 4 el. oploskoffie(let op dat je niet alle oploskoffie gebruikt)
Neem de pan van het vuur af en voeg de gelatineblaadjes toe.
De hete oplossing onder goed roeren bij de eierdooiers voegen en daarna weer terug in een pannetje au bain marie en dik en schuimig kloppen.
Laat de massa afkoelen.
Meng de kaneel en 2 el. oploskoffie en zeef het mengsel.
Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
Klop de slagroom lobbig.
De slagroom door de koffie spatelen en vervolgens deze massa door het luchtige eiwit spatelen.
Bekleed de binnenrand van ringetjes met doorsnede van 6 cm met foliereepjes.
Leg een plakje kapsel als bodem in de ring.
Stort een laagje koffiemassa in de ring en daarop een laagje van het mengsel kaneel met oploskoffie en herhaal dit een paar keer. Zodat er een mooi taartje ontstaat. Laat het opstijven in de koeling.
Saus: Voeg de ingrediënten van de koffiesaus bij elkaar en laat het inkoken totdat je een mooie en smaakvolle saus hebt. Eventueel binden met aardappelzetmeel.
Presentatie:
Leg het taartje in het midden van het bord en bestrooi het bord eventueel met kaneel en poedersuiker.
Napeer de saus rondom het taartje
Splits de eieren. Meng de dooiers met 8 el. melk
Kook de resterende melk met 2 dl. kahlua en 4 el. oploskoffie(let op dat je niet alle oploskoffie gebruikt)
Neem de pan van het vuur af en voeg de gelatineblaadjes toe.
De hete oplossing onder goed roeren bij de eierdooiers voegen en daarna weer terug in een pannetje au bain marie en dik en schuimig kloppen.
Laat de massa afkoelen.
Meng de kaneel en 2 el. oploskoffie en zeef het mengsel.
Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
Klop de slagroom lobbig.
De slagroom door de koffie spatelen en vervolgens deze massa door het luchtige eiwit spatelen.
Bekleed de binnenrand van ringetjes met doorsnede van 6 cm met foliereepjes.
Leg een plakje kapsel als bodem in de ring.
Stort een laagje koffiemassa in de ring en daarop een laagje van het mengsel kaneel met oploskoffie en herhaal dit een paar keer. Zodat er een mooi taartje ontstaat. Laat het opstijven in de koeling.
Saus: Voeg de ingrediënten van de koffiesaus bij elkaar en laat het inkoken totdat je een mooie en smaakvolle saus hebt. Eventueel binden met aardappelzetmeel.
Presentatie:
Leg het taartje in het midden van het bord en bestrooi het bord eventueel met kaneel en poedersuiker.
Napeer de saus rondom het taartje