KookJij

Kalfscarbonade op Toscaanse Wijze

Toscaanse gerechten vallen op door hun (boerse) eenvoud.Dit is ook weer zo'n voorbeeld:Simpele ingredienten,maar wel het beste in hun klasse
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfscarbonade op Toscaanse Wijze te bereiden

  1. Zout en peper de carbonades goed in en bedruip ruim met goede olijfolie.Keer regelmatig om en bedruip regelmatig gedurende 30 minuten.
  2. Zet met een uitdruippan in het midden van de oven op een rooster gedurende 12 minuten.
  3. Intussen "saus" maken met 2 eetlepels olijfolie + salie + rozemarijn
  4. Het vlees onmiddellijk uit de oven met het kruidenmengsel en 3 minuten laten rusten en dat 2 x herhalen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een tomaten - komkommersalade bij en bv gebakken paddestoelen / gebakken aardappeltjes.
Geef er een wijn bij op basis van Sangiovese (bv een Chianti)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst