Geef er een tomaten - komkommersalade bij en bv gebakken paddestoelen / gebakken aardappeltjes.
Geef er een wijn bij op basis van Sangiovese (bv een Chianti)
Recept
« Terug naar recepten
Kalfscarbonade op Toscaanse Wijze
PT45M
Kalfscarbonade op Toscaanse Wijze
Toscaanse gerechten vallen op door hun (boerse) eenvoud.Dit is ook weer zo'n voorbeeld:Simpele ingredienten,maar wel het beste in hun klasse
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfscarbonade op Toscaanse Wijze te bereiden
- Zout en peper de carbonades goed in en bedruip ruim met goede olijfolie.Keer regelmatig om en bedruip regelmatig gedurende 30 minuten.
- Zet met een uitdruippan in het midden van de oven op een rooster gedurende 12 minuten.
- Intussen "saus" maken met 2 eetlepels olijfolie + salie + rozemarijn
- Het vlees onmiddellijk uit de oven met het kruidenmengsel en 3 minuten laten rusten en dat 2 x herhalen