Recept
« Terug naar recepten
Kruidenboter met koriander en olijfolie
PT15M
Kruidenboter met koriander en olijfolie
Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingrediënten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed
Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeuïg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter.
Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenboter met koriander en olijfolie te bereiden
- Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat hij wat zachter is (eventueel heel kort in de magnetron).
- Hak de koriander fijn (hou een klein takje apart voor de garnering).
- Snij het sjalotje zo fijn mogelijk (knoflook ook als je erbij wilt gebruiken).
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter.