Recept
« Terug naar recepten
Kalfskotelet met een mosterd gratin (zie opm)
PT45M
Kalfskotelet met een mosterd gratin (zie opm)
Een heerlijk kalfskotelet met een mosterd gratin (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De Salentein
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfskotelet met een mosterd gratin (zie opm) te bereiden
Kook de kreeft plm. 7 minuten in water
met zout, laat hem afkoelen en verwijder het vlees uit pantser en scharen. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water, verwijder de schil en snijd de
tomaat in kleine stukjes, nadat de pitjes verwijderd zijn.
Bak de koteletten kort aan beide zijden aan en kruid ze met peper en zout Leg de aangebakken koteletten op een bakplaat. Hak het brood fijn, en meng het broodkruim met de mosterd, bieslook en het eiwit. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de koteletten en strijk het gelijkmatig uit.
Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven en bak het geheel in 10 minuten op 180°C. Bereid de risotto volgens de basisbereiding en vermeng de risotto met stukjes kreeft en tomaat. Serveer hierbij als groente peultjes of spinazie.
met zout, laat hem afkoelen en verwijder het vlees uit pantser en scharen. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water, verwijder de schil en snijd de
tomaat in kleine stukjes, nadat de pitjes verwijderd zijn.
Bak de koteletten kort aan beide zijden aan en kruid ze met peper en zout Leg de aangebakken koteletten op een bakplaat. Hak het brood fijn, en meng het broodkruim met de mosterd, bieslook en het eiwit. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de koteletten en strijk het gelijkmatig uit.
Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven en bak het geheel in 10 minuten op 180°C. Bereid de risotto volgens de basisbereiding en vermeng de risotto met stukjes kreeft en tomaat. Serveer hierbij als groente peultjes of spinazie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sjeef zegt:
Het recept "Kalfskotelet met een mosterd-gratin" heeft als bron De Salentein.
Betreft het hier het restaurant in Nijkerk?
Dit vraag ik i.v.m. een correcte bronvermelding.
Vriendelijke groet,
Gerard Schaefers
bertal zegt:
Ja dat klopt.
m.v.g. Bert Allers