Recept
« Terug naar recepten
Kalfslende met rozemarijn
PT150M
Kalfslende met rozemarijn
Een heerlijk kalfslende met rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslende met rozemarijn te bereiden
Kruid het vlees met peper en zout, bestrijk het rondom met boter. Steek de takjes rozemarijn tussen het vlees en het keukentouw.
Braad de kalfslende rondom aan in de hete olijfolie. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg er 2 limoenen in plakjes en het sap van de derde limoen aan toe. Schenk er een pollepel bouillon bij.
Dek het vlees af en laat het 2 uur heel zachtjes stoven.
Schenk er af en toe wat bouillon bij, om aanbranden te voorkomen.
Neem het deksel weg en laat nog 30 min. heel zachtjes sudderen, zodat het braadvocht wat kan indikken.
Braad de kalfslende rondom aan in de hete olijfolie. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg er 2 limoenen in plakjes en het sap van de derde limoen aan toe. Schenk er een pollepel bouillon bij.
Dek het vlees af en laat het 2 uur heel zachtjes stoven.
Schenk er af en toe wat bouillon bij, om aanbranden te voorkomen.
Neem het deksel weg en laat nog 30 min. heel zachtjes sudderen, zodat het braadvocht wat kan indikken.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Lekker met gebakken aardappelen en boontjes.