KookJij

Kalfslende met wortelpuree, koolrabi en krokante a

Een heerlijk kalfslende met wortelpuree, koolrabi en krokante a recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfslende met wortelpuree, koolrabi en krokante a te bereiden

Laat voor de saus de kalfsfond en de rode port inkoken tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout.
Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes, blancheer in de gevogeltebouillon en laat uitlekken.
Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Kook ze gaar.
Pureer de wortel tot een gladde massa, smaak af met peper en zout.
Kook de haricots verts beetgaar.
Maak spaghetti van de geschilde aardappels en dep ze droog.
Breng de koksroom met de geblancheerde koolrabi aan de kook en laat inkoken tot de room bijna verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Bak de kalfsmedaillons mooi bruin en rosé van binnen.
Frituur de aardappelspaghetti op 180 graden goudbruin en krokant.
presentatie:
Leg in het midden van het bord een hoopje aardappelspaghetti.
Snijd de medaillons overdwars in 2 of 3 plakken en leg dakpansgewijs aan een kant op het bord.
Leg aan de andere een quenelle wortelpuree en daaronder een lepel koolrabiblokjes en middenin wat schuin gesneden haricots verts.
Maak af met de saus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst