Recept
« Terug naar recepten
Kalfslever, super lekker
PT40M
Kalfslever, super lekker
Een heerlijk kalfslever, super lekker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslever, super lekker te bereiden
Bak in de boter de ui, paprika en de appel, voeg ruim kerrie toe, op laag vuur.
Wanneer het ui-mengsel voldoende zacht is, schuif opzij en voeg de lever toe.
Laat dit 20 min sudderen en draai af en toe om.
Na 15 min afblussen met een flinke scheut rode wijn en besprenkel de lever met ketjap. (niet te zuinig).
Roer ook het uimengsel door.
Kook de wijn in en
Dien na 20 min de lever op, in plakken gesneden met daarbovenop het ui, paprika, appel- mengsel.
De lever moet nog rose zijn van binnen en warm.
Wanneer het ui-mengsel voldoende zacht is, schuif opzij en voeg de lever toe.
Laat dit 20 min sudderen en draai af en toe om.
Na 15 min afblussen met een flinke scheut rode wijn en besprenkel de lever met ketjap. (niet te zuinig).
Roer ook het uimengsel door.
Kook de wijn in en
Dien na 20 min de lever op, in plakken gesneden met daarbovenop het ui, paprika, appel- mengsel.
De lever moet nog rose zijn van binnen en warm.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Kan worden gegeten op brood.
liz1 zegt: