Recept
« Terug naar recepten
Saus : rode wijnsaus met appel
PT20M
Saus : rode wijnsaus met appel
Een heerlijk saus : rode wijnsaus met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus : rode wijnsaus met appel te bereiden
Schil de appels verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Sjalotjes snijden naar willekeur, deze worden gemixt samen met de appel.
Stoof de appels samen met de sjalotjes aan in een beetje boter, voeg de kruiden toe en de suiker .
Laat op een zacht vuur sudderen, voeg regelmatig de fond toe.
Neem van het vuur en mix de saus .
Zet de saus terug op het vuur voeg de rode wijn toe laat even inkoken, indien nodig bijbinden.
Sjalotjes snijden naar willekeur, deze worden gemixt samen met de appel.
Stoof de appels samen met de sjalotjes aan in een beetje boter, voeg de kruiden toe en de suiker .
Laat op een zacht vuur sudderen, voeg regelmatig de fond toe.
Neem van het vuur en mix de saus .
Zet de saus terug op het vuur voeg de rode wijn toe laat even inkoken, indien nodig bijbinden.