Recept
« Terug naar recepten
Kalfsoester á laorange
PT40M
Kalfsoester á laorange
Een heerlijk kalfsoester á laorange recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsoester á laorange te bereiden
De sinaasappelen grondig wassen. Een sinaasappel apart houden voor de afwerking, de andere uitpersen en de schil in kleine stukjes snijden.
De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.
De ui en de wortel in grove stukken verdelen.
Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.
De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap. Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.
De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.
Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen
De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.
De ui en de wortel in grove stukken verdelen.
Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.
De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap. Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.
De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.
Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen
corvdboom zegt: