KookJij

Kalfsoester á laorange

Een heerlijk kalfsoester á laorange recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: xquis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsoester á laorange te bereiden

De sinaasappelen grondig wassen. Een sinaasappel apart houden voor de afwerking, de andere uitpersen en de schil in kleine stukjes snijden.

De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.

De ui en de wortel in grove stukken verdelen.

Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.

Het vlees uit de pan halen en warm houden.

De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap. Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.

De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.

Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

corvdboom

corvdboom zegt:
Heerlijk gerecht, even opletten dat de oesters niet te droog worden. Lekker met aardappelkroketten en gestoomde groente:D