Recept
« Terug naar recepten
Kalfsragout met gehaktballetjes
PT60M
Kalfsragout met gehaktballetjes
Een heerlijk kalfsragout met gehaktballetjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsragout met gehaktballetjes te bereiden
Maak het vlees schoon,dep het droog en snijd het in blokjes.Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Pel en snipper de ui.verhit 1 el.olie in een pan.Maak balletjes van het gehakt en braad ze in 5 min.bruin en haal ze eruit.Bak de champignons in het braadvet en bestrooi ze met peper en zout en haal ze eruit.Voeg 1 el.olie toe aan het braadvet en verhit dit.Braad het kalfsvlees in porties even aan.Bak tenslotte de ui mee.Doe al het vlees en de champignons weer terug in de pan en breng het op smaak met peper en zout.Strooi de bloem eroverheen en laat het lichtjes bruin worden.Voeg 500 ml.water,de witte wijn en de bouillonblokje toe.Warm het geheel op en laat het ca.30 min.smoren.Voeg de erwten en de gehaktballetjes va.5 min.voor het geheel gaar is aan de ragout toe en voeg de slagroom toe aan de ragout en breng het geheel op smaak en garneer met de takjes kervel.
Lekker met notenrijst.
Lekker met notenrijst.