KookJij

Kalfsschenkels met Lomboks en Paprika

Beetje pittige kalfsschenkels
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsschenkels met Lomboks en Paprika te bereiden

  1. Fruit in de bakpan aan in 60 cc olie de uien, knoflook, lomboks en laurierblaadjes tot de uien glazig en zacht zijn geworden.
  2. Doe er dan de tomaten uit blik bij, druk ze stuk met een houten lepel en roer zo nu en dan door. Ga hier mee door tot de meeste vloeistof is verdampt.
  3. Strooi de paprika poeder over het mengsel en roer vlug door.
  4. Giet de bouillon er bij en roer weer snel even door tot koken en haal van het vuur af.
  5. Zet de oven aan op 180 graden Celsius.
  6. De gedroogde schenkels bestrooien met zeezout en vers gemalen zwarte peper en in 60 cc bloedhete olie dichtschroeien en bruin bakken in 2 x 4 minuten (aan beide zijden dus). Doe dit in 2 tranches.
  7. Vervolgens de kalfsschenkels in de pan doen met het tomatenmengsel.
  8. De surplus olie uit de bakpan voor de schenkels weg gieten en de pan op het vuur vervolgens blussen met de witte wijn. Roer alle aanbaksels los en voeg dat toe aan de pan met schenkels en tomatenmengsel.
  9. Breng de inhoud van de pan aan de kook, dek af met alu-folie en zet in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 2 1/2 uur.
  10. Haal de schenkels dan uit de pan en dek ze af met folie en houd ze warm.
  11. Meng de maizena met de crême fraiche in een pannetje en schenk 1 kopje van het hete tomatenmengsel er bij en roer goed door.
  12. Giet dit dan weer bij de grote hoeveelheid in de grote pan en breng dit aan de kook op het fornuis. Laat de saus indikken (duurt ongeveer 6 minuten) en doe de schenkels weer terug in de saus en verwarm ze goed door gedurende 10 minuten.
  13. Serveer hierbij rijst en bv geroosterde groentes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ik zou hierbij een stevige rode wijn schenken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cherie Brokx

Cherie Brokx zegt:
Ook deze gaan we printen...