KookJij

Kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine

Een heerlijk kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine te bereiden

Snij de paprika’s en de wortel in fijne brunoise. Laat dit in een scheutje olijfolie uitzweten in een pan gedurende 2 minuten. Tomaten pellen en ook in brunoise snijden en toevoegen alsook de tijm. Kruid af met grof zeezout en versgemalen peper. Hou dit mengsel apart.

Snij de aubergine in plakken van 1 cm en bak deze in een anti kleefpan met wat olijfolie. Zet de pan in een oven van 180°C en laat de aubergineschijven 5 minuten konfijten.

Neem de schijven uit de oven en leg ze even op een velletje keukenpapier. Kies een keukenring in de diameter van de aubergine en leg deze onderaan in de ring op het bord. Vul de ring verder aan met de groenten. (eventueel nog even warmen in de oven).

Kruid de tournedos met peper en zout en bak deze stevig aan in een scheutje olijfolie. Verwarm de kalfsbouillon met de tapenade en breng deze op smaak. Leg de tournedos op het auberginetaartje in de ring. Serveer samen met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst