Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen orloffgebraad
PT30M
Kalkoen orloffgebraad
Een heerlijk kalkoen orloffgebraad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen orloffgebraad te bereiden
Bak de kalkoenfilet langs alle kanten goudbruin in een klontje boter.
Kruid met peper en zout en laat verder garen in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ± 20 à 30 minuten.
Haal het vlees uit de oven en laat enkele minuten rusten.
Snij het vlees in plakjes van een 1/2 cm.
Leg tussen elke plak een sneetje ham en een plakje kaas.
Maak terug 1 geheel van de gesneden kalkoenfiletschijfjes en zet in de oven op 200°C gedurende ± 5 à 10 minuten tot de kaas licht gesmolten is.
Serveer hierbij gebakken champignons, gestoofde erwtjes en wortelen in een roomsaus en aardappelpuree.
Kruid met peper en zout en laat verder garen in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ± 20 à 30 minuten.
Haal het vlees uit de oven en laat enkele minuten rusten.
Snij het vlees in plakjes van een 1/2 cm.
Leg tussen elke plak een sneetje ham en een plakje kaas.
Maak terug 1 geheel van de gesneden kalkoenfiletschijfjes en zet in de oven op 200°C gedurende ± 5 à 10 minuten tot de kaas licht gesmolten is.
Serveer hierbij gebakken champignons, gestoofde erwtjes en wortelen in een roomsaus en aardappelpuree.
fijnproever zegt: