Recept
« Terug naar recepten
Kalkoengebraad met witloof en kiwi's
PT45M
Kalkoengebraad met witloof en kiwi's
Een heerlijk kalkoengebraad met witloof en kiwi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoengebraad met witloof en kiwi's te bereiden
Maak de wortel, de selder en de ui schoon en snij alles fijn. Bestrooi het kalkoengebraad dan met de peper en laat het vlees goudbruin bakken in de boter. Zodra een kant aangebraden is, strooit u er wat zout naar keuze over. Voeg de gesneden groenten nu bij het gebraad, tesamen met een scheutje water, of droge witte wijn. Laat alles gaar worden op een zacht vuurtje in een afgesloten pot. Was het witloof, laat de stronken goed uitlekken en besprenkel ze met wat citroensap om mooi wit te blijven. Stoof de groente in een eetlepel boter op een zacht vuurtje. Schil de kiwi's dun, snij twee ervan in schijfjes van 1/2cm en kook deze op in suikerwater. De twee andere kiwi's snijdt u stervormig om te decoreren. Zodra het gebraad gaar is, haalt u het uit de pot en houd het warm in de oven. Voeg wat kookvocht van de kiwi's bij het braadvocht en laat alles inkoken. Giet het door een zeef, dan de room toevoegen. Schik het gebraad en de stronken witloof op een schotel en garneer met tuinkers en kiwi's, de aardappeltjes, de saus apart serveren.