KookJij

Kalkoenhaas en champignonroomsaus met een vleugje boursin

Kalkoenhaas uit de vriezer, een rest champignons van 150 gram, kookroom , een eetlepel Boursin, met een rood uitje vormt samen met een flinke teen knoflook een heerlijke saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoenhaas en champignonroomsaus met een vleugje boursin te bereiden

  1. Verhit een klein klontje roomboter in de pan en fruit de ui met de knoflook ( zonder te kleuren) enkele minuten.
  2. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Verhit nog een klontje boter ( of wat olie) in de pan en bak de champignonplakjes op hoog vuur bruin en gaar.
  4. Voeg 1 el bloem toe en bak even mee. Voeg de uitjes weer toe en blus met de bouillon en giet er vervolgens de room bij. 
  5. Roer alles goed door en laat de saus even pruttelen, totdat de saus de juiste dikte heeft.
  6. Breng de saus extra op smaak met gemalen peper en voeg de peterselie toe.
  7. Bak ondertusen  de kalkoenhaas bruin en gaar in hete boter .
  8. Serveer de saus op de haas.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze saus is goed op voorhand te maken om later slechts op te warmen.
Tip roer na het bakken van je biefstuk( karbonaadje of varkenshaasje) of de kalkoenhaas de
vleessappen nog snel door de saus. Deze zit bomvol smaak.
Lekker met gebakken aardappeltjes of friet.
Ik serveerde er deze keer basmati rijst bij met komkommer en rode ui en een beetje asperges.

Bestrooi de kalkoenhaasjes met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kalkoenhaas aan beide zijden (6-8 minuten aan iedere kant).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst