Deze saus is goed op voorhand te maken om later slechts op te warmen.
Tip roer na het bakken van je biefstuk( karbonaadje of varkenshaasje) of de kalkoenhaas de
vleessappen nog snel door de saus. Deze zit bomvol smaak.
Lekker met gebakken aardappeltjes of friet.
Ik serveerde er deze keer basmati rijst bij met komkommer en rode ui en een beetje asperges.
Bestrooi de kalkoenhaasjes met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kalkoenhaas aan beide zijden (6-8 minuten aan iedere kant).
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenhaas en champignonroomsaus met een vleugje boursin
PT20M
Kalkoenhaas en champignonroomsaus met een vleugje boursin
Kalkoenhaas uit de vriezer, een rest champignons van 150 gram, kookroom , een eetlepel Boursin, met een rood uitje vormt samen met een flinke teen knoflook een heerlijke saus.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenhaas en champignonroomsaus met een vleugje boursin te bereiden
- Verhit een klein klontje roomboter in de pan en fruit de ui met de knoflook ( zonder te kleuren) enkele minuten.
- Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit nog een klontje boter ( of wat olie) in de pan en bak de champignonplakjes op hoog vuur bruin en gaar.
- Voeg 1 el bloem toe en bak even mee. Voeg de uitjes weer toe en blus met de bouillon en giet er vervolgens de room bij.
- Roer alles goed door en laat de saus even pruttelen, totdat de saus de juiste dikte heeft.
- Breng de saus extra op smaak met gemalen peper en voeg de peterselie toe.
- Bak ondertusen de kalkoenhaas bruin en gaar in hete boter .
- Serveer de saus op de haas.