Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenrollade met gestoomde savooikool
PT30M
Kalkoenrollade met gestoomde savooikool
Een heerlijk kalkoenrollade met gestoomde savooikool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenrollade met gestoomde savooikool te bereiden
Hak de salieblaadjes en de peterselieblaadjes. Pel de knoflook en snipper fijn. Wrijf de champignons droog schoon, snij ze in fijne brunoise. Snij de kalkoenfilet open maar net niet helemaal doormidden. Snij de savooikool in reepjes. Spoel ze. Doe ze in een stoommandje.
Meng de kruiden, de knoflook en de champignons.
Bestrijk de onderste helft van de kalkoenfilet met het champignon-kruidenmengsel. Vouw dicht en bindt op met keukentouw. Leg de rollade in een stoommandje.
Zet de stoommandjes boven een liter water en stoom vlees en groente in ongeveer 30 minuten gaar.
Giet 100 ml van het stoomwater in een steelpannetje. Los het bouillonblokje op in 150 ml warm water. Doe bij het stoomwater. Breng aan de kook. Doe er de room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de kruiden, de knoflook en de champignons.
Bestrijk de onderste helft van de kalkoenfilet met het champignon-kruidenmengsel. Vouw dicht en bindt op met keukentouw. Leg de rollade in een stoommandje.
Zet de stoommandjes boven een liter water en stoom vlees en groente in ongeveer 30 minuten gaar.
Giet 100 ml van het stoomwater in een steelpannetje. Los het bouillonblokje op in 150 ml warm water. Doe bij het stoomwater. Breng aan de kook. Doe er de room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.