Recept
« Terug naar recepten
Kandeel - Oudhollandse geboortedrank
PT30M
Kandeel - Oudhollandse geboortedrank
Een heerlijk kandeel - oudhollandse geboortedrank recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kandeel - Oudhollandse geboortedrank te bereiden
Breng de wijn met de kaneel, de kruidnagels en de citroenschijfjes in een ruime pan op een laag vuur aan de kook.
Klop de eierdooiers in een grote hittebestendige kom met de suiker tot het mengsel bleek, dik en schuimog is.
Zeef de wijn en schenk de wijn al roerende bij de eierdooiers.
Zet de kom op een pan met bijna kokend water op een matig hoog vuur
(au bain marie) en klop de inhoud tot de kandeel iets dikker wordt 3-5 min.
AFWERKING:
Schenk de kandeel in glazen en serveer de drank warm.
Klop de eierdooiers in een grote hittebestendige kom met de suiker tot het mengsel bleek, dik en schuimog is.
Zeef de wijn en schenk de wijn al roerende bij de eierdooiers.
Zet de kom op een pan met bijna kokend water op een matig hoog vuur
(au bain marie) en klop de inhoud tot de kandeel iets dikker wordt 3-5 min.
AFWERKING:
Schenk de kandeel in glazen en serveer de drank warm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Zelf denk ik dat de wijn te warm is als je hem bij de eierdooiers doet.
dat moet koud erbij en in een dun straaltje.
succes
:);). m.v.g. Bert Allers
Vercammen Rita zegt:
Dank voor de reactie.
Ik heb nu een ander recept uitgeprobeerd onder andere dit van deze site hier.
De wijn moet hier aan de kook gebracht worden. Bij het kloppen dikte hij in maar als hij afkoelt is hij lopend.
Ik dacht dat hij normaal gezien zo wat dik moet blijven zoals advokaat.
Vriendelijke groeten,
Rita