Recept
« Terug naar recepten
Kaneelbonbons
PT60M
Kaneelbonbons
Een heerlijk kaneelbonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelbonbons te bereiden
Kaneel is de smaakmaker in deze mooie bonbon. Als variatie kan kaneel worden vervangen door een scheutje likeur of lepeltje poederkoffie.
Breng de slagroom met het kaneelstokje en de boter aan de kook en laat dit van het vuur af ongeveer 20 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje, verwarm de kaneelroom nog even en schenk het over 175 gram chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Klop het chocolademengsel daarna luchtig en schep het in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit op bakpapier een brede toef chocoladecrème en trek de spuitzak met een snelle ruk naar boven, zodat er een puntje ontstaat aan de bovenkant. Laat deze chocoladevormen op een koele plek 1-2 uur opstijven. Smelt 200 gram chocolade au bain marie, roer af en toe. Laat de gesmolten chocolade onder roeren iets afkoelen tot hij nog net vloeibaar genoeg is om in te dopen. Doop de chocoladevormen helemaal in de chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade te laten harden. Garneer het puntje, voordat de chocolade hard is, eventueel met een stukje bladgoud.
Bereiden: ongeveer 1 uur
Breng de slagroom met het kaneelstokje en de boter aan de kook en laat dit van het vuur af ongeveer 20 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje, verwarm de kaneelroom nog even en schenk het over 175 gram chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Klop het chocolademengsel daarna luchtig en schep het in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit op bakpapier een brede toef chocoladecrème en trek de spuitzak met een snelle ruk naar boven, zodat er een puntje ontstaat aan de bovenkant. Laat deze chocoladevormen op een koele plek 1-2 uur opstijven. Smelt 200 gram chocolade au bain marie, roer af en toe. Laat de gesmolten chocolade onder roeren iets afkoelen tot hij nog net vloeibaar genoeg is om in te dopen. Doop de chocoladevormen helemaal in de chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade te laten harden. Garneer het puntje, voordat de chocolade hard is, eventueel met een stukje bladgoud.
Bereiden: ongeveer 1 uur
emmie zegt:
suuces!