Recept
« Terug naar recepten
kaneelboompjes
PT50M
kaneelboompjes
Een heerlijk kaneelboompjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kaneelboompjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet een bakplaat in. Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng bakmeel en 3 theelepels kaneelpoeder. Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met een koele hand een kruimelig deeg van. Klop het ei los en voeg dit met de suiker en sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles tot een soepel deeg. Leg het eventueel even in de koelkast om op te stijven. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ½ cm dik. Steek er dennenboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat. Steek een ruim gaatje in het deeg als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt. Meng poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder en 2-3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering. Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de boom.