Recept
« Terug naar recepten
Kaneelcake
PT60M
Kaneelcake
Dit is een héle lekkere malse cake omdat er zure room in verwerkt is
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelcake te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden (bij hetelucht 20 graden minder). Beleg de bodem van de vorm,met bakpapier en beboter de randen. Klop de zachte (ik gebruik altijd roomboter) boter met de suiker tot een creme, meng de eieren er door , zeef daarna het bakpoeder , bakmeel en kaneel bij beetjes in het beslag tot alles opgenomen is en schep er als laatste de zure room door. Doe dit alles in de vorm en strijk het mooi glad, bak de cake in 50 minuten en prik er met een houten prikker in. Als hij er droog uitkomt is hij gaar, maak de randen los met een mes en stort hem op een rooster, laat hem afkoelen en snij hem in blokken. Smakelijk!!
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een heerlijk malse cake met een lekkere kaneelsmaakje, je kan er ook kleine stukjes appel door scheppen als je het lekker vind.